krop, sind og åndedræt

Krop
Yoga arbejder kroppen igennem – stræk gør dig fleksibel og muskeltræning styrker din krop. For at holde din krop i god form, er det vigtigt at have en sund balance mellem styrke og fleksibilitet. En stærk men stiv krop kan give skader og smerter, og det samme gælder en fleksibel men svag krop.
 
Sind
Meditationer er den ultimative aktivitet for at forblive på toppen I dit liv. Med de mange krav i hverdagslivet, er det vigtigt at forblive skarp, fokuseret og i kontakt med dig selv. Regelmæssig meditationspraksis giver dig øget opmærksomhed, du bliver bedre til at prioritere og bedre til at slippe det, som ikke er vigtigt. Meditation behøver ikke at være kompliceret. Der er mange forskellige teknikker, der kan hjælpe dig i hverdagen.
 
Åndedræt
Hvis du har styr på dit åndedræt, har du styr på dit velbefindende. Måden vi trækker vejret på, har fundamental betydning for vores humør og stress niveau. Det rigtige åndedræt, kan få dig til at føle dig godt tilpas, glad, frisk og afslappet. Åndedrætsøvelser øger også din lungekapacitet, og hjælper dig derfor samtidig i din konditionstræning.  
 

Coaching og yoga

Den mest effektfulde måde at ændre eller forbedre noget ved dig selv er ved at arbejde med dit sind (dine tanker og følelser) og din krop. Kroppen har sin egen hukommelse, og her lagrer den gamle oplevelser og følelser. Vil du bryde mønstre og vaner, skal du bruge dit sind til at vide, hvad du vil og din krop til at få det til at ske.
 
I mine coaching sessioner, kan jeg tilbyde dig forskellige teknikker, hvor du kan arbejde med din krop, dit sind og dit åndedræt.
 

kundalini yoga

Kundalini Yoga er en dynamisk yoga, som arbejder med kroppen igennem stræk, øvelser og adskillige gentagne bevægelser. Øvelserne i sig selv er ikke komplicerede. Alle kan være med. Du bestemmer selv, hvor kraftfuld din yoga skal være.
 
Mange af øvelserne fokuserer på rygsøjlen, som er vores krops centrale kanal for energi. I Kundalini Yoga arbejder vi med kraftfulde åndedrætsøvelser. Disse øvelser øger din lungekapacitet og forbedrer din konditionstræning. Det intense fokus på åndedræt øger dit energi niveau, giver dig klarhed og fokus. I Kundalini Yoga kultiverer vi kvaliteter som udholdenhed, koncentration og viljestyrke.

Vinyasa yoga

Vinyasa Yoga består af serier. Vi ’flyder’ fra stilling til stilling hjulpet af vores åndedræt. Øvelserne er en kombination af muskeltræning og stræk. Nøglen til Vinyasa er at flyde imellem stillingerne synkront med vores åndedræt. Således kontrollerer og fordyber vi vores åndedræt, der giver os indre styrke, ro og klarhed.
 
Vinyasa yoga indebærer en bred vifte af øvelser fra begyndereniveau til øvede.

Hatha yoga

Hatha yoga består primært af lange dybe stræk, hvor vi bliver en del tid i hver stilling. Vi går ind i hver stilling med stor præcision og teknisk ’know-how’. Vi mærker og udforsker følelserne i hver stilling, fysisk såvel som mentalt.
 
Tempoet er langsomt og udfordrer dig på udholdenhed og koncentration. Vi arbejder rastløshed ud af kroppen. Hatha yoga har en afslappende og beroligende effekt.

Yin yoga

Yin yoga er en passiv og meget afslappende form for yoga. Vi bruger ingen muskelstyrke, og vi gør vores bedste for at give efter for strækkene og slappe af. Yin Yoga foregår mest siddende eller liggende. Vi er i lange dybe stræk og stillinger, hvor vi bliver i adskillige minutter.
 
Fokus her er kroppens sener, ledbånd og bindevæv. Yin Yoga får kroppen til at slippe spændinger, og det er dybt afstressende.
 
Insidefirst | Vallerødgade 6B, 2960 Rungsted